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Question 
 

Does a national authority have the right to prescribe that its approval is required for the 

appointment of a protest committee for races within its jurisdiction? 

 
 

Answer 

 
No. An addition to a rule is a change of a rule (see Terminology in the Introduction to the Racing 

Rules of Sailing). Rule 91(a) is a rule of Part 7 and rule 86.1(a) makes it clear that prescriptions 

cannot change a rule of Part 7.  
 

This is different from rule 91(b), where a specific exception in the rule itself actually permits a 

national authority to prescribe that its approval is required for the appointment for an 

international jury for races within its jurisdiction (with some exceptions).   
 


