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Situation 

 

An incident occurred just after the start between boat A and boat B. Boat A protested boat B and 

displayed her red flag as required by rule 61.1(a). Later on the same leg another incident 

occurred, this time between boat A and boat C. Boat A protested boat C and the red flag was still 

flying on boat A. 

 

Question 

 

What action should boat A take with regard to the flag? Should she lower the flag and hoist it 

again or should she indicate to boat C that the red flag is flying? 

 

Answer 

 

No further action is required by boat A in regard to the protest flag. Rule 61.1(a) requires a red 

flag to be conspicuously displayed. As the flag is already conspicuously displayed after the first 

incident, boat A fulfils this requirement. 

 


